Kwintelooijen Rhenen

Plaats: Rhenen
Lengte: 2,7 kilometer
Hoogtemeters: 100m

Combineren: Deze route kan gecombineerd worden met de MTB routes Rhenen en Amerongen kaart

Download file: MTBUH-route-Kwintelooijen(Rhenen).gpx

Vergunningsvignet: Voor deze route is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet en op deze pagina kun je een lijst downloaden waar je het vignet  kunt verkrijgen.

Startlocatie: Parkeren kan bij Recreatieterrein Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg 55 in Rhenen. Bij aankomst op het recreatieterrein rij je zo’n 250 meter rechtdoor (langs het WC gebouw). Op het open veld sla je linksaf en kom je binnen een paar meter bij de start van de route.

De route: kenmerkt zich door slingerende lange en steile klimmen en uitdagende afdalingen. In totaal moeten iets meer dan 100 hoogtemeters worden overwonnen in een ronde. Dit maakt Kwintelooijen tot één van de zwaarste MTBroutes van Nederland.
Reken op veel sturen en draaien op een smalle singletrack. Steile klimmetjes, steile afdalingen, uitdagende bochten. Je snelheid ligt lager dan op de routes bij Amerongen en Leersum en vraagt veel van je fietsbeheersing. Daardoor is de route technisch uitdagend. Zowel bergop als bergaf moet je je techniek flink aanspreken. Houdt rekening met de risico’s en als je onervaren bent in steil terrein, rijdt dan langzaam.