Austerlitz

powered by Continental

Plaats: Austerlitz
Lengte: 15,3 kilometer
Hoogtemeters: 50m

Combineren: Deze route kan gecombineerd worden met de MTB route Zeist kaart

Download file: MTBUH-route-Austerlitz.gpx
Vergunningsvignet: Voor deze route is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet en op deze pagina kun je een lijst downloaden waar je het vignet  kunt verkrijgen.
Startlocaties:  Je kunt de route starten bij:
– Ouwekamp, ons eetcafé, Oude Postweg 144, 3711 AL Austerlitz.
– Infocentrum Staatsbosbeheer Zeist, Woudenbergseweg 70, 3711 AB in Austerlitz (bij Zeist) .
De startplaats is wat moeilijk te vinden. Deze ligt aan de noordzijde van de Woudenbergseweg (N224) , nabij de Piramide van Austerlitz. Let op de borden van het Beauforthuis Theater. Dit ligt tegenover de startplaats van de route. Je rijdt de weg in, gaat links en op de hoek zie je aan de linkerkant het beginpunt van de route en de eerste markering. Aan de rechterkant staat een overzichtsbord van de streek.

De route: De oude route kenmerkte zich door veel rechte stukken over brede bospaden. In de loop der tijd waren deze paden veelal veranderd in moerassen. Begin 2017 is de route onderhanden genomen. Op een aantal plaatsen is extra track aangelegd en daar waar het pad te slecht was geworden zijn er bypasses aangelegd. In plaats van 8km is hij nu 15,3 km lang en bevat 50 hoogtemeters.

LET OP: Een gedeelte van de track wordt gedeeld met de route Zeist. De splitsing staat duidelijk aangegeven. Volg de paarse bordjes voor Austerlitz, rood voor Zeist