Clinics

Er is altijd wat te leren

Wil je goed leren mountainbiken en met meer plezier en meer vaardigheden gebruik maken van de routes van MTB Heuvelrug, dan moet je echt een keer een mountainbike clinic of cursus volgen.


Iedere beginnende, gevorderde of ervaren mountainbiker kan iets leren van een goed opgeleide instructeur en aan zijn vaardigheden werken tijdens een professionele mountainbike clinic of cursus.
MTB Heuvelrug vermeldt op deze pagina een aantal bedrijven. Deze bedrijven hebben een geldige samenwerkingsovereenkomst met terreineigenaren binnen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en zijn als enige gerechtigd om met groepjes het terrein in te gaan en oefeningen te doen. Ze zijn opgeleid als mountainbike-instructeur en beschikken over de juiste opleidingscertificaten en diploma’s van sportbonden als NTFU of KNWU.

Aanbieders

aanbieders

NUDGE CYCLING

Contact: info@nudgecycling.nl of  0318 728143
Website: nudgecycling.nl
Diploma’s: KNWU wielertrainer B, Fysiotherapie en Leefstijl coaching
EHBO: ja
KvK: 76636054
Waar werkzaam: Amerongen, Leersum en Rhenen
Omschrijving van het aanbod: Ons aanbod bestaat uit mountainbike clinics, mountainbike verhuur (top carbon Mountainbikes) en evenementen voor bedrijven. Daarnaast ook groepstrainingen met onze Nudge MTB club en personal training.
Waarom NUDGE CYCLING? “Onze trainers leren je alles. Ze kijken hoe je beweegt, naar je houding en wat je kunt verbeteren maar leren je ook te genieten van het mountainbiken en de omgeving. Kies voor het duwtje in de rug en leer echt goed mountainbiken. Zowel voor de absolute beginner als de gevorderde mountainbiker. Vanuit een goede harmonie en sportieve en gezellige sfeer, zorgen we samen voor mooie prestaties om trots op te zijn”.

Mountainbike Challenge

Contact: info@mountainbikechallenge.nl of 06-24921038
Website: www.mountainbikechallenge.nl
Diploma’s: NTFU niveau 2 en niveau 3 gecertificeerd en tevens UK MTB aspirant leader level 3
EHBO: ja
Opleiding: Docent opleiding MTB NTFU plus eigen opleiding tot mountainbike instructeur
KvK: 51217341
Waar werkzaam: Maandelijks clinics in Lage Vuursche, begeleide tochten in Lage Vuursche, Zeist, Amerongen, Rhenen en Leersum, opleidingen in Lage Vuursche en Soesterhoogt.
Omschrijving van het aanbod: Mountainbike Challenge is gespecialiseerd in mountainbiken. Zij verzorgen mountainbike clinics, trainingen, reizen en verkopen mountainbikekleding en -benodigdheden. Voor iedere mountainbiker: beginner, ervaren of gevorderd. Maar ook voor iedere gelegenheid; hobby, sport, voor een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest.
Waarom Mountainbike Challenge? Wil je echt leren mountainbiken? Dan moet je een clinic volgen bij Mountainbike Challenge! Onze instructeurs zijn goede mountainbikers met oog voor detail. We leggen jou haarfijn uit hoe een techniek werkt en geven je gerichte feedback om het zelf onder de knie te krijgen. We nemen geen genoegen met half werk, als je bij ons een clinic volgt krijgen jouw skills een boost. Gegarandeerd”

GO MTB

Contact: info.gomtb@gmail.com of 0645097648
Website: www.go-mtb.nl
Diploma’s: NTFU MTB 3
EHBO: ja: EHBO Sport & Reanimatie/AED
KvK: 52673553
Waar werkzaam: Vaste locaties zijn Austerlitz, Hoge en Lage Vuursche, Leersum en Zeist. Overige locaties op de Utrechtse Heuvelrug op aanvraag. In principe werken we overal.
Omschrijving van het aanbod: Clinics voor particulieren, bedrijven en scholen. GO MTB biedt de mogelijkheid om mountainbike clinics op je eigen niveau te volgen, zowel privé als in groepsverband. GO MTB werkt enkel met gediplomeerde instructeurs en houdt de groepen bewust klein. Zo krijgt iedere deelnemer veel aandacht en tips passend bij zijn of haar niveau. GO MTB organiseert tevens zeer goed verzorgde bikeweekends met focus op techniek (Tricks&Trails) of het maken van mooie offroad kilometers.
Waarom GO MTB? De instructeurs van GO MTB leren je beter biken en laten je vooral genieten: met persoonlijke aandacht, de mooiste locaties en veel ervaring zorgen we voor de perfecte bikebeleving”.

MTB Gids Heuvelrug

Contact: Info@mtbgidsheuvelrug.nl
Website: www.mtbgidsheuvelrug.nl
Diploma’s: NIMG MTB gids (Nederlands Instituut voor Mountainbike Gidsen)
EHBO: Internationale EHBO + EHBO buitensport + Reanimeren/AED
KvK: 83 176 136
Waar werkzaam: We hebben een schitterende privé-locatie met eigen clinicvelden, trainingsparcours en skillspark op Landgoed Ginkelduin, aan de mtb-route Leersum. Wij rijden en werken ook op alle andere routes op de Utrechtse Heuvelrug
Omschrijving van het aanbod: Vanaf een unieke privé-locatie in de bossen op Landgoed Ginkelduin in Leersum organiseren wij mountainbike clinics voor beginnende en gevorderde mountainbikers, gezinnen en bedrijven. We hebben hier eigen clinicvelden en zelfs een eigen trainingsparcours en skillspark waar onze gasten alle rust en ruimte hebben om te oefenen. We zitten bovendien direct aan de mtb-route Leersum, die we ook gebruiken. Als je (nog) geen mountainbike hebt kun je deze bij ons huren.
Ons skillspark is voor beginnende en gevorderde rijders en bestaat uit het trainingsparcours, een jumpline met table, verstelbare drop-off, obstacle- en step-up line, skinny trail, pumptrack, switchbackarea en meer.
Door onze samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin beschikken we ook over doucheruimtes, toiletten en een parkrestaurant met terras voor lunch, borrel of hapje eten. Je kunt ook komen overnachten voor meerdaagse avonturen.
We bieden daarnaast mountainbike clinics en teamdagen voor bedrijven. Volledig verzorgd met lunch, borrel of een hapje eten. Of een sportief vergaderarrangement; In de ochtend een eigen programma in het charmante landhuis en na de lunch een sportieve middag op de mountainbike.
Voor vrijgezellenfeesten organiseren we ook volledig verzorgde mountainbike clinics. Een gezellige en sportieve middag met een mooie tocht door de bossen op de Heuvelrug die afgesloten kan worden met een borrel en/of een hapje eten.
Lees meer en bekijk ons aanbod en onze locatie op www.mtbgidsheuvelrug.nl. Ook op Facebook en Instagram kun je onze avonturen volgen.

Waarom De MTB Gids Heuvelrug? We hebben een schitterende locatie in de bossen met eigen clinicvelden, trainingsparcours en skillspark op Landgoed Ginkelduin, aan de mtb-route Leersum. Onze gidsen zijn niet alleen ervaren maar ook gediplomeerd en opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug. Zo kennen ze de bossen en de mountainbikeroutes als hun broekzak. Ze leren je dus niet alleen (beter) mountainbiken maar nemen je ook mee over de mooiste trails en kunnen je alles vertellen over de omgeving. 

De mountainbike Praktijk

Contact: Nils te Beest, tel. 0647104052 of info@mtbpraktijk.nl
Website: www.mtbpraktijk.nl
Diploma’s: NTFU MTB3 instructeur, DIMB MTB-Trailscout, DIMB MTB-Guide. (DIMB is de Duitse mountainbike sportkoepelorganisatie).
EHBO: ja
KvK: 30275071
Waar werkzaam:Op alle locaties op de Utrechtse Heuvelrug op alle MTB-routes
Omschrijving van het aanbod: Mountainbiken bij De Mountainbike Praktijk is voor iedereen, voor de ervaren MTB-er die zijn techniek wil bijspijkeren, voor bedrijfsuitjes of vriendengroepen, en ook voor scholen en kinderfeestjes. Individueel of in (grotere) groepen, op alle niveaus. Waar gewenst op maat gemaakt. Met ruim 10 jaar ervaring (Instructeur, Trainer, Docent NTFU/KNWU) is niks te gek en denken we graag met u mee. Eigen huurbikes (voor volwassenen en kinderen). Gebruik van eigen obstakels om te oefenen
Waarom De Mountainbike Praktijk Wij maken mountainbiken voor iedereen toegankelijk, wat je doel ook is: techniek verbeteren, training voor wedstrijden of gewoon plezier maken met collega’s of vrienden”.

MTBTravel.nl

Contact: info@ts-mtb-adventure.nl of 06 3449 2457/ 06 2688 9547
Website: www.mtbtravel.nl/clinics
Diploma’s: Mountainbike instructeur, EHBO, Opleiding Nederlands Instituut Mountainbike Gidsen
EHBO: ja
KvK: 72261412
Waar werkzaam: Hooge Vuursche, Lage Vuursche, Zeist en Austerlitz
Omschrijving van het aanbod: Mountainbike clinics voor alle niveaus, skills coaching, privé clinics, masterclasses alle disciplines, reizen naar binnen- en buitenland (Schotland, Wales, Oostenrijk, Italië, België, Luxemburg en Limburg) skills weekenden, social rides, bedrijfsuitjes en evenementen.
Waarom MTBTravel.nl? Omdat je bij ons eerst gratis een try-out mag komen doen, zodat we kennis kunnen maken en je een clinic kunnen bieden die echt bij jou past. En omdat we niet alleen veel waarde hechten aan kwalitatief goede lessen met een beproefde opbouw, maar ook aandacht hebben voor het sociale aspect. Mountainbike is leuk, vooral als je het samen doet. Je kunt altijd binnen de clinics overstappen naar een ander niveau als dat beter bij jou past.
Daarnaast maken wij hele gave combi’s van clinics en tochten en kun je met ons mee op skills weekend.”

MTB Sportief

Contact: mtbsportief@gmail.com of +31636067431
Website: https://www.mtbsportief.nl/clinics/
Diploma’s: MTB 3 trainer NTFU
EHBO: JA, reanimatie/AED
KvK: 83176136
Waar werkzaam: Voornamelijk in ’t Gooi maar ook op de MTB-routes van de Utrechtse Heuvelrug en alle andere MTB-routes in binnen en buitenland.
Omschrijving van het aanbod: Wij verzorgen mountainbike Clinics en trainingen voor beginners en gevorderden. Tevens organiseren wij mountainbike tochten en reizen in binnen en buitenland. Verhuren wij mountainbikes en verzorgen we leuke groep en bedrijfsuitjes. Wij bieden ook diverse opleidingen aan, bijvoorbeeld MTB 1 begeleider (NTFU) of Public Safety Cycling ( bikepatrol) voor hulpverleners en BOA”s.
Waarom MTB Sportief? Onze gecertificeerde instructeurs en gepassioneerde gidsen halen het beste in jou naar boven. Ben je een beginnende of gevorderde mountainbiker! door onze ruime ervaring kunnen wij Mountainbike clinics en trainingen aanbieden voor alle niveaus. Plezier en gezelligheid vinden wij belangrijk net als een veilige leeromgeving, onze Instructeurs en trainers zijn dan ook voorzien van een VOG-certificaat.

(Deze pagina staat open voor bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of terreinbeheerders daarbinnen geregistreerde en gecontracteerde bedrijven. Vermelding op de pagina kosteloos, vermelding houdt geen waardeoordeel in)

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.

We gebruiken Cookies van derden, op dit moment doen we er niets mee

Mountainbikers doneren 1 miljoen euro